Networking & wireless forum: Port Forwarding Settings on a WET610N Wireless Bridge

by: hawkhorrow September 28, 2010 2:39 AM PDT

Like this

0 people like this thread

Staff pick

Port Forwarding Settings on a WET610N Wireless Bridge

by hawkhorrow - 9/28/10 2:39 AM

Hello All,

I've been looking for some time now in regards to this question and I can't come up with any results. I have a Netgear Router connected to a cable modem acting as DHCP router for all computers connected and IP 192.168.1.1.

I have two computers which take addresses 192.168.1.2 and 192.168.1.3. The DHCP server is set to allow 192.168.1.2 - 192.168.1.90. Regular port forwarding using the web console works fine to all wired servers - lets say 192.168.1.100.

Now heres the tricky part. I have a DVR for a security system which would normally be wired and configured to forward both ports 2000 & 3000 to a static ip lets say 192.168.1.101. so to call from a browser http://192.168.1.101:2000.

Unfortunately I cannot place the DVR in a wired location so I recently purchased a Linksys WET610N Bridge to place it onto the wireless network. I set on the router to take the position as the static ip : 192.168.1.101 and on the primary router I set the port forwarding to access the ip. But the ports still will not be contacted. I tried to set the bridge to DHCP and still no success. The settings on the DVR are set to the static ip address (as if it was wired directly to the router). I have also tried using the DHCP setting on the DVR (to take DHCP from the bridge which is designated to the static ip 192.168.1.101).

Keep in mind when trying to solve this problem is that the DVR system has a designation for DHCP or Static IP (with ip/gateway/subnet choices as well as port number config) as well as the wireless bridge which is connected to the router (ip / subnet / gateway).

What settings should I be using?

More Discussions

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close