Wireless Internet forum: Connected to Wireless Network but "No Internet Access"

by: learnold21 February 4, 2011 5:12 PM PST

Like this

0 people like this thread

Staff pick

Connected to Wireless Network but "No Internet Access"

by learnold21 - 2/4/11 5:12 PM

First, I know that the answer to my problem is guaranteed to be in another forum here somewhere but I just can't follow some of the technical lingo or figure out which fix I need, sorry.

Here's the issue: We recently set up a new wireless network with a new router and modem. We have three laptops connected to it. We have all been connected to and able to use the internet at some point. Every so often though, usually after the computer has been asleep or shut down then restarted, the wireless network connects but says "no internet access" and pages can't be loaded. This has happened to our new HP Pavilion dm4 (Windows 7), and new MacBook Pro (OS X Snow Leopard) but not our old Dell Latitude D610 (XP) but we haven't used it very often. Usually if we disconnect from the network (on the laptop) and then reconnect, the connection is reset and works again. This problem happens way too often though and this last time it took almost an hour before the HP could reconnect. I tested the HP and it passed the Ping test (if that helps). We are using a Netgear WGR614v9 router and a Gateway SMC8014 Broadband Modem. We are using WPA Personal security and all laptops have the correct password. There is full signal strength. In the past, we have had a Linksys wireless router and a Gateway wireless modem/router and never had a problem like this. Reading about other similar problems, I wonder if this is a common issue with Netgear routers. Please let me know what the problem most likely is and how I can fix it. If you need more information, just ask! Thanks.

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close