Windows XP forum: Windows XP Profile (?) problem

by: burnsythedude January 5, 2010 11:23 AM PST

Like this

0 people like this thread

Staff pick

Windows XP Profile (?) problem

by burnsythedude - 1/5/10 11:23 AM

Ok I'm gonna try my best to explain what I have done, but it is complicated.

I have an older computer which I am using mainly as a server / hard drive on my wireless home network. It has Windows XP, 768MB RAM, AMD Athlon 2600+, 128MB Graphics card.

As I was going to be tweaking stuff on it (adding 256MB RAM, cleaning the computer, uninstalling loads of rubbish, adding an extra hard drive etc) my brother game me his 'broken' computer to see if I could recover some photos off it. His reason that he was getting the black screen of death. I thought "no problem".

I plugged his 40GB hard drive into my XP machine and accessed it as a slave hard drive to my primary hard drive. No problems. But now this is where things go sour.
The next time I booted up, before I got to Windows starting up, I simply got to a black screen which said: "Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-ROM. Select 'r' at the first screen to start repair." Upon searching the web, I made the assumption that whatever virus was on his machine to give him the black screen of death, has got onto my machine amidst this process, and corrupted my registry too.

I do not have a bootup disk, so searched on the web for how to fix the problem. It was suggested that I plug MY hard drive containing Windows into an alternative machine, and overwrite the following files: X:\Windows\System32\Config\System, Sam, Software, Default and Security with similar files from the directory X:\Windows\Repair (as stated in these two threads http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/20810/ and http://www.softwaretipsandtricks.com...g-corrupt.html). I did this, rebuilt my machine, and low and behold, Windows booted up!!!! Awesome. Or was it!!??

What became apparent is that something was very different. It was prompting me for all the same things it prompted me on it's first ever bootup. Everything from the desktop was gone. My Documents was apprently gone. All programmes in Add/Remove programmes were gone. HOWEVER, Start > All Programmes show EXACTLY the same programmes as what I had before I overwrote the Windows System Files (Microsoft Office, Adobe reader, AVG Anti Virus...). But when I click on (for example) Microsoft word, it says "Microsoft Office Word has not been installed for the current user. Please run setup to install the application".

Searching through My Computer, all of My Documents are still there, just buried deep. It is obviously a profile issue. Also I can find the .exe files for Word, excel etc, but even double clicking them brings up the same error. Everything is there, but it is just not accessible.

What it has done is create a new profile called "Owner". Owner's settings seem to dictate the look of my new desktop. I really need my old profile back, and it appears to be there somewhere, I just can't seem to access it!!! I have created a new profile called "Chris" to match my old profile, and deleted "Owner" so that there is only the profile "Chris" on the computer, as it was originally, but it has simple created a whole new set of files and folders under the tag "Chris.YOUCVT627943" or something similar.

I have tried everything - editing profiles, searching on the internet, renaming profiles, trying to "trick" Windows. I do remember that when I initially overwrote the Windows System files it gave me an option to log on as either "Administrator" or "Owner" and I accidentally pressed "Owner" but dismissed it as something unimportant.

Now my Ralink Wireless Utility on my desktop (with WLAN card) refuses to link to my Sky wireless router. It will link to my neighbours networks, but when i click on SKY it simply greys out the option to link to it. I am assuming this is linked to the profile issue.

PLEASE HELP!!!!

Chris Burns

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close