Computer help forum: BIOS problems-Formerly XP now XUbuntu OS

by: vocaldix July 8, 2013 7:11 AM PDT

Like this

0 people like this thread

Staff pick

BIOS problems-Formerly XP now XUbuntu OS

by vocaldix - 7/8/13 7:11 AM

Two years ago, I bought a used desktop computer (XP) from lady in my building. She told me it was her father-in-law's previously and he could not shut down - it rebooted itself. Worked fine for 2 years and on June 3rd, 2013, it would not boot up. Would get to the XP screen and reboot over and over again. I always had to do a hard shut down by cutting off the monitor and tower.

I did F8 and got blue screen: BIOS is not ACPI compliant. Contact your vendor. Don't know what that meant. I could not get online to search. Tried F1 and went into the BIOS screen. All seemed fine there except it had floppy for my first drive and I don't have a floppy one. Listed CD-Rom as second. Tried in F8 to do safe-mode, and all listed there but nothing worked.

It just keep rebooting itself or trying to boot up. My neighbor had an Xubuntu 10.04 disk and I installed it. Is what I am using now. Tried his Ubuntu 12.04 disk and then my USB mouse wouldn't work so had to reinstall 10.04. I just with 10.04 cannot listen to music, YouTube or view flash videos.

10.04 is Linux and out of date now. You cannot install anything with it. I lost my music, pictures, and the book of poetry and novel I was working on. I am 63 and on social security disability so cannot afford a new computer.

I was also going to school online to finish my degree and had to drop out. Had one term to get my degree. Went to the Linux forums online. People there gave me links to 12.04 and 13. Could not install them after burning to CD-Rom. Nothing happened but got a black screen with cursor flashing on top. When tried to reboot, Xubuntu 10.04 would not load!

Had to put in the disk for it and move arrows down to boot from hard disk to get it up again. I just have to leave the computer on all the time not to lose it again. Never been in the tower itself and for past 10 years have learned on my own about computers.

Someone in forums just bit ago suggested I reset the bios to default settings. Don't know how to do this and would it fix my problem? At least I can check my email programs but that is all I can do right now. Any help would be appreciated. 2GB of RAM. Have fast access dsl broadband with Comcast.

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close