Computer help forum: Inspiron 5100 blank screen after start-up

by: kwixted0 April 18, 2007 5:41 PM PDT

Like this

0 people like this thread

Staff pick

Inspiron 5100 blank screen after start-up

by kwixted0 - 4/18/07 5:41 PM

5100 Dell Inspiron w/ WinXP home edition, service pack 2
2.4 Ghz Pentium 4 processor
Mobility Radeon 7500C (driver is up-to-date)

Recently, I accidentally fed some soup to my network slot on my PC, frying the motherboard. A new (but used) motherboard, reformat (the HD was ok, but it needed a reformat), etc and my computer was running like a dream for a week and a half. However, one day I woke up to find my monitor completely black, but the computer was still running (I could hear my instant messenger noises). I restarted my computer and the splash screen showed up, but afterwards it went black. I could hear the program start-up noises in the background. One more restart, same problem and so I closed the computer (putting it in hibernate) and then reopened it to have a functioning screen again. This trick worked for a few days, but the problem came back. I was able to run my comp in safe mode and restored my computer back to the time it was working. For the last week and a half, I have been alternating with safe mode and normal mode as my screen allows me. However, yesterday the screen got really dark in safe mode, telling me the problem can still affect it there. I have looked at my power settings, run anti-virus software, restored my comp and briefly ran diagnostics to test the inverter in my monitor. I think its a software issue, but I have had the computer for 3.5yrs. My fan is running fine and with the new motherboard, the fan got some fresh thermal compound. Any ideas? Could the motherboard I replaced be bad? I never reinstalled the drivers and utilities from Dell on my computer after the reformat.. issues there? Thanks so much for any help!

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close