Dell forum: My DELL INSPIRON 530 Desktop Computer Won't Turn ON ........

by: eruptionjoojo June 4, 2010 6:42 AM PDT

Like this

0 people like this thread

Staff pick

My DELL INSPIRON 530 Desktop Computer Won't Turn ON ........

by eruptionjoojo - 6/4/10 6:42 AM

Hello Everyone,
I have a DELL INSPIRON 530 Desktop(around 3yrs. old) .......... motherboard - Foxconn G33M02 ...... it was working fine till yesterday but after having cleaned the system for dust and all ...... I again powered the system and it just woun't start i.e. even after pressing the power button(on the front side of the system), nothing happens i mean no fans moving,no light of any kind, no nothing. Although the Green LED under the power cable connector turns green (on the back side,Just below the power cable connector) after having attached the power cable to it. For having a look inside i opened the cabinet that found that the Orange LED is light up almost on the top right corner of the motherboard but nothing happens while i press the power button ..... and thus i'm fearing that the motherboard has gone out of order ...........
In order to troubleshoot the problem i jumped the Green and Black cable ports of the PSU and the fan starting moving ........ so, i'm supposing that the PSU is working fine ...

I'm also wanting to know how to check the motherboard and if so the individual capacitors and resistors on it ...........and if just in case i'm unable to resolve the issue what options do i have in terms of motherboard(which is similar in technical specifications to my original motherboard), as DELL is charging me a lot more than the price of a new Motherboard .............
so,kindly suggest me a new motherboard of similar capacity i.e. no of SATA ports,IDE ports,RAM slots etc.which i can buy from a local vendor ........

My current system configuration are as follows :-
Intel Pentium Dual Core E2160
Foxconn G33M02 Motherboard
300 Watts PSU/SMPS
SATA DVD RW+/-
Bluetooth module with 13 in 1 media card reader
IEEE firewire 1394
TV tuner card(internal)
Intel's Onboard LAN
SATA HDD 160 GB
Link to the Specification page :-

http://supportapj.dell.com/support/edocs/systems/inspd530/en/OM/HTML/appendix.htm#wp1052310

Any help in this regard would be greatly appreciated ............
thnxx in advance .............

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close