Audio & video software forum: Having an Issue with Audio and/or Video Codecs :(

by: MrOrdun February 2, 2013 8:07 PM PST

Like this

0 people like this thread

Staff pick

Resolved question

Having an Issue with Audio and/or Video Codecs :(

by MrOrdun - 2/2/13 8:07 PM

Hello,

I've been searching everywhere on the internet for a solution to this but could not find one single good answer. sad
hence my desperation of making an account here, just to seek direct help.

My problem is whenever I attempt to open one of my Videos in Windows Media Player (they're all AVI format), I get varying results, but none of them good.

1. I get the message "An audio codec is needed to play this file. To determine if this codec is available to download from the Web, click Web Help."

2. the the Video plays with no Image and only Audio.

3. The Video freezes at the first frame and can't go any further than that.

now from all of my research, It seems like Codecs are the issue, so going with what everyone else was doing, I used a program called GSpot that determines what codecs are used in specific videos, and I got this http://i47.tinypic.com/2itsfnt.png

I continued searching for a solution concerning the results of GSpot and was told that "BI_RGB Raw Bitmap" is not a codec, but a format, there for no Video Codec is needed, and that PCM Audio is a built in Codec for Windows XP (which I have and says its working)
So I kind of got stuck on what to do from there.

for what might be useful information, I believe the videos stopped working when my computer crashed and I had to switch to a different Hard-drive and re-install Windows, then get the Drivers back, and I'm on a old Dell Desktop with Windows XP.

Other things that might help figure this out.

The Origin of the AVI Video's are exported from Macromedia Flash Professional 8

and my computer details :
Operating System: Microsoft Windows XP Home Edition (5.1 Build 2600)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: Dell Inc.

System Model: Vostro 200

BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 420 @ 1.60GHz

Memory: 2550MB RAM

Page file: 902MB used, 3536MB available

DirectX Version: DirectX9.0c (4.09.0000.0904)

I can also show you all the Video and Audio Codecs currently on my computer if you need to, maybe you'll know if somethings missing or not.

please note that viewing the videos isn't my actual goal, rather that all my other problems with this are connected to the video's not working in WMP, so fixing that should fix the others. purchasing things is also not an option for me, all I ask is to return my computer to how it was when it came to using these video's.

Please help If you can :o

Forum Icon Legend

  • UnreadUnread
  • ReadRead
  • Locked threadLocked thread
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  • ModeratorModerator
  • CNET StaffCNET Staff
  • Samsung StaffSamsung Staff
  • Norton Authorized Support TeamNorton Authorized Support Team
  • AVG StaffAVG Staff
  • avast! Staffavast! Staff
  • Webroot Support TeamWebroot Support Team
  • Acer Customer Experience TeamAcer Customer Experience Team
  • Windows Outreach TeamWindows Outreach Team
  • DISH staffDISH staff
  • Dell StaffDell Staff
  • Intel StaffIntel Staff
  • QuestionQuestion
  • Resolved questionResolved question
  • General discussionGeneral discussion
  • TipTip
  • Alert or warningAlert or warning
  • PraisePraise
  • RantRant

You are e-mailing the following post: Post Subject

Your e-mail address is used only to let the recipient know who sent the e-mail and in case of transmission error. Neither your address nor the recipient's address will be used for any other purpose.

Sorry, there was a problem emailing this post. Please try again.

Submit Email Cancel

Thank you. Sent email to

Close

Thank you. Sent email to

Close

You are reporting the following post: Post Subject

If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

Offensive: Sexually explicit or offensive language

Spam: Advertisements or commercial links

Disruptive posting: Flaming or offending other users

Illegal activities: Promote cracked software, or other illegal content

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Submit Report Cancel

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

Your message has been submitted and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.

Close

You are posting a reply to: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Duplicate posts are not allowed in the forums. Please edit your post and submit again.

Submit Reply Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close

You are requesting a clarification of the question: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Submit Clarification Request Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close

You are posting an answer to the question: Post Subject

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to the CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to CBS Interactive Site Terms of Use.

You are currently tracking this discussion. Click here to manage your tracked discussions.

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

Sorry, there was a problem submitting your post. Please try again.

Sorry, there was a problem generating the preview. Please try again.

Submit Answer Preview Cancel

Thank you, , your post has been submitted and will appear on our site shortly.

Close
close

Click here to be notified via e-mail when someone submits an answer.

Would you like to resolve this question? close

Based on your response, it looks like this question has been answered.



Sorry, there was a problem resolving this question. Please try again.

Resolve Leave unresolved